Te druk om los te laten

4mijlrdwIk ren mee met de RDW!

Op een of andere manier lijkt deze titel in mijn hoofd een eigen leven te leiden. Ik heb er zelfs een melodie van gemaakt! Gisteren was het de 4-mijl van Groningen en ik mocht als invaller mee rennen. Wat goed georganiseerd zeg, klasse! Samen was echt leuk.

Buiten mijn comfort zone

Recreanten loopjes: ‘ik word nerveus van hardlopers die gefocust zijn op een snelle tijd.’ Ik begrijp ze wel en ik gun het ze van harte. Maar ikzelf, word er alleen maar zenuwachtig van. Ik onderzoek dit natuurlijk meteen (want ja..zo ben ik) en leg de gedachten in het licht, terwijl ik in de mensenmassa sta op het Hadera plein in Haren. Misschien zijn het de wolken die wegdrijven en de zon die haar warmte deelt, maar ik voel mij ineens zo blij dat ik daar sta. Ik zie blije mensen en ik voel me happy! Ik voel dat ik ook een goede tijd wil lopen. Ik focus mij op mijn ervaren hardloop vriendin en spreek met mezelf af dat ik haar niet uit het oog mag verliezen. Ik ren harder als dat ik gewend ben. Dat voelt super!

Te druk om los te laten

De week begint met meditatie. Bewust plan ik geen cursus of coaching voor 11 uur. De maandagochtend is gereserveerd voor mij, voor mezelf en voor mijn laptop. Het schrijfplan moet doorgaan. Daar ligt mijn focus. Het is tijd voor mijn boek en ik heb een deadline. Maar ik heb een eigen bedrijf en ben alleenstaande moeder. Ik heb het DRUK! Als mijn hoofd te vol is, ga ik het ‘wat heb ik allemaal te doen’-lijstje langs. Het helpt mij te kiezen en handelen vanuit stabiliteit en rust. Ik krijg tijdens de meditatie beelden en ingevingen. Enthousiast schrijf ik ze op…ik kan niet wachten om aan de slag te gaan! Maar niet voordat ik op mijn to do lijst het volgende neer pen:

Wat doe ik vandaag voor mezelf, wat niet met werk of huisklusjes te maken heeft? Iets wat  mij plezier geeft?
En wat plan ik verder deze week louter en alleen voor mezelf?

En jij, wat doe jij vandaag, louter en alleen, voor jou?

 


Geef een reactie