Stop met zoeken, hier is het!

img_20161010_222823de Angst

Telkens wanneer je angst voelt, is het verleden nabij. Zelfs angst voor nog wat komen gaat, zoals de angst voor het verliezen van jeugdigheid,  de angst voor eenzaamheid, de angst voor leegte, voor de dood. Angst is verbonden met het verleden. Ervaringen van jezelf, of anderen en niet te onderschatten het collectieve erfgoed aan angst zijn hiervan de oorzaak. In hoeverre bepaalt de angst je handelingen? In hoeverre bepaalt de angst je toekomst?

de Adem

Louter het opmerken van de ademhaling is voldoende om jezelf in het hier en nu te brengen. De adem is er slechts voor dit huidige moment. Niet voor eerder, niet voor later. Je kunt alleen NU ademen voor NU. Wil je loskomen van het verleden, merk dan je ademhaling op. Hij is er steeds. Dicht bij je hart. Je adem, het meest nabij, en hij is niet alleen.

de Vrede

Nabij de adem, ligt de Vrede. Het zijn vrienden. Ze zijn altijd samen. De Vrede reist met de Adem mee en raakt het hart met een zekere mildheid. De Vrede is jou gegeven, net als de Adem dat is. Los van de omstandigheden, los van de gedachten in je hoofd. De Vrede is daar waar de Adem in het licht komt. Innerlijke vrede ervaar je als je opmerkzaam bent. Als je de Adem waarneemt. Opmerkzaamheid, de basis voor een positief en vervuld leven.

Het is Hier

Vrede is geen gevolg van handelingen en omstandigheden.
Vrede is.
Vrede beweegt.
Vrede vergezelt.
Nooit in het verleden
Nooit in de toekomst
Vrede is Hier.

Ervaar het

In de Stilte Meditatie of de cursus ‘Leef je Positieve leven’ op maandagavond of vrijdagochtend. Verder zijn de data bekend voor de cursus Positief Management voor leidinggevende en ondernemende vrouwen.

De tweede reeks Leef je positieve leven is voor dit jaar vol. Ik heb daarom gekozen om op vrijdagochtend dezelfde cursus aan te bieden. Er is animo.  Meld je aan als je interesse hebt. Plek voor 6 deelnemers in De Huiskamer voor Mindfulness.


Geef een reactie