Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet

img_20161004_123937Het Recht om te ZIEN

In de Chakra & Mindfulness cursus ‘Mijn 7 Rechten’ ontdekken we de verschillende levensvlakken en worden we ons bewust van een zekere mate van ‘zelfsabotage’. We zijn ergens bang om volledig gelukkig te zijn. En laten we eerlijk zijn, we voelen ons ook vaak schuldig. We geven zogenaamd uit liefde, maar als we onze geschenken werkelijk onderzoeken, ontdekken we dat ze niet helemaal zuiver zijn. 

Intentie

We geven om onszelf beter te voelen, omdat we schuld willen inlossen, omdat we verwachtingen hebben, omdat we verplichtingen hebben. De onbewuste schuld sijpelt in het leven door en alleen opmerkzaamheid zal hier een eind aan kunnen maken. Maar we zijn tenslotte geen god en een constante staat van zuiverheid hoeven we niet te bereiken. Tenslotte willen we, platgezegd, wat rust in de kop en een beetje gelukkig zijn, liefst zonder schuldgevoel. We kunnen enkel proberen een zuiver leven te leiden door enkele momenten in ons drukke bestaan te reserveren voor gedachten onderzoek. Vrede en overvloed, een positief en vervuld leven, begint met de reis naar binnen. Je kunt alleen datgene geven, wat je werkelijk bezit. Het is je al gegeven. Maar je moet het ook ZIEN.

Een vervuld leven

Voor mij is een vervuld leven volledig in vrede zijn, in het hier en nu. Mijn verlanglijstje en de behoefte dat het anders moet in te ruilen voor de huidige vrede, die alom aanwezig is. Voor mij is een vervuld leven GRETIG leven en bereid zijn alles zo in te ruilen om weer VERDER te gaan op mijn levensweg. En dat doe ik vooral door los te laten. Het verleden is voorbij, wat overblijft is een zegen. (Uit Cursus in Wonderen). De toekomst bestaat uit gedachten die ik nu heb. Het verruimen van het bewustzijn en kijken vanuit een breed perspectief, wordt behandeld in het zesde Recht, het hoger bewustzijn, de intuïtie. De vraag die je kunt inbrengen tijdens je beoefening is dan ook: ‘ Help mij te ZIEN. 

Een ander perspectief

Als we echt willen Zien, dan moeten we onze vooroordelen loslaten. Helemaal opnieuw beginnen en aldus een open mind ontwikkelen, zodat we nieuwe inzichten en patronen ontdekken. Met meditatie en het ontwikkelen van je zesde Recht, beginnen we gedachten te herkennen als geruis en stof en kunnen we kijken naar de stilte daarachter. Een stilte waarin een diepe wijsheid ligt. In die stilte is er die innerlijke stem die jou leidt. Geen hocus pocus. Gewoon de wijsheid die jou van nature gegeven is. En het enige wat je daarvoor moet doen, is zitten. Met lege handen. De wijsheid is je reeds gegeven. Je hoeft het alleen maar te ZIEN.

Vervolg cursus in 2017

In februari start een vervolgcursus op ‘Mijn 7 Rechten’. Het wordt een 7-weekse verdiepende training met als uitgangspunt de innerlijke zielsruimte en het leren kennen van je grenzen. We werken o.a. met de tuin metafoor van Nick Blaser. In deze cursus onderzoek en verdiep je de relatie met jezelf, waardoor je betere relaties ontwikkelt. De cursus heet ‘Ik en mijn 7 Rechten’ en de data hiervoor staan in december op de website. Maar wees gerust, de basis cursus ‘Mijn 7 Rechten’ volgt weer in 2017. Wil je op de hoogte gehouden worden, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.


Geef een reactie