Alle ballen in de

img_20161011_143725Geen Mega moeder

‘Ik vier dat ik 10 maanden lang 10 jaar ben!’, staat er op de uitnodiging van het kinderfeestje van mijn dochter. Mijn motto: ‘Beter laat, dan nooit, en elke gelegenheid is een gelegenheid om feest te vieren.’ Mijn eerste idee, het nostalgisch bakken van wafels en die heerlijke geur als de kinderen binnen komen, laat ik snel varen.

Het wordt een snelle stop supermarkt. De mee geef dingen. Ik hou het simpel met schriftjes, gekleurd plakband en markeerstiften. De biologische slagroom klop ik pas op als de kinderen er zijn, voor een huiselijke look. Verder ziet de tafel er rijk uit met een grote schaal pitloze druifjes, verschillende pannenkoeksmeersels (met opzet geen hagelslag i.v.m. de rommel) en een stapel zelf gekochte eierwafels.

Een drijf ding

Ik vul de feestelijke kraantjes pot met biologische appelsap, schijfjes appel en ijsblokjes. ‘Dit kinderfeestje wordt een makkie.’ Ik kijk tevreden rond. Als de kinderen na school plaats hebben genomen, schenk ik ze de appelsap in. Dan vraagt mijn dochter:

‘He mam, wat is dat ding dat daar ligt te drijven tussen de appelschijfjes?

Het moet goed gaan

Met twee auto’s tuffen we richting het ‘blotenvoetenpad’ in Opende. Het is koud maar droog en gelukkig is er af en toe het zonnetje. Ik heb een dappere dochter. Het alternatief zwemmen was immers voor haar absoluut geen alternatief. Ze moest en zou smerig worden. Maar ook dapper vond ik mezelf op blote voeten, terwijl ik zo’n koukleum ben.
Ik merk dat ik niet helemaal ontspannen loop, de ijskoude voeten niet meegerekend. ‘Het moet goed gaan.’ Wat een onzin eigenlijk, vanwaar de druk? Ik geef vandaag alles met liefde en dat moet genoeg zijn. Ik adem diep in en voel de spanning verdwijnen. Het is woensdag middag, ik ben buiten. De kinderen rennen, klimmen en plonsen. Het is goed!

Is dit het?

img_20161011_143559Een van de kinderen komt naast me lopen en vraagt of dit het is. ‘Ja, antwoord ik meteen, dit is het.’ Als het meisje weer weg rent, mijmer ik na over haar vraag. ‘Verwachtingen’, bedenk ik dan. We hebben allemaal verwachtingen. Een kinderfeestje moet leuk en gezellig zijn en iedereen moet zich constant vermaken. ‘Kinderen van tegenwoordig’ zijn gewend vermaakt te worden. ‘Goh, ik klink oud…’

Maar welke rol speel ik, wat betreft verwachtingen hebben en opvoeding? Ik wil het immers ook graag goed doen. En die leuke moeder zijn die dat geweldige kinderfeestje geeft. Als ik mijn dochter instop en vraag of ze tevreden kan terug kijken, lacht ze; ‘Jaaaa! Super tevreden. Ik vond het echt leuk mam.’ Terwijl ik naar beneden loop, hoor ik mezelf mompelen. ‘Geen verwachtingen Sam, gewoon alles met liefde doen. Meer zit er niet, hoewel…

PS: benieuwd wat er tussen de appelschijfjes in de kraantjes pot lag te drijven?

 

 

Over Samira Ahale

Ik ben Samira Ahale en begeleid drukbezette vrouwen en moeders in het maken van keuzes. Ik help ze bewust te worden van hun grenzen en help ze hun eigen ruimte in te nemen. Ik help ze de nee’s, die ze onbewust belemmert, om te buigen naar een JA. Zodat ze hun talenten, op welk gebied dan ook, ten volle benutten en een positief leven krijgen.

Reacties

Alle ballen in de — 10 reacties

 1. Wat prachtig, met een twinkelende humor, en een mooie zelfinzicht geschreven blog! Ik ben dan wel geen mama, ik herken er veel in. Ook ik mag regelmatig tegen mezelf, het kleine meisje, de ouder, de criticus, zeggen; het is goed (genoeg), je bent goed 💚 Dank voor het prachtige verhaal Samira! Ps: jaaaa, ik ben heel benieuwd wat er tussen de appelschijfjes dreef 😊

 2. Hallo Samira,
  Wat een prachtig verslag van een zeer liefdevol verjaarspartijtje. Het is een tijd geleden dat we contact hadden, en de tijd vliegt voorbij.Je dochter alweer 10 jaar! En Nour denk ik 12 jaar? Hartlijke groetjes en zou graag via Facebook contact willen hebben.

  • Dag Emmy,

   Wat ontzettend leuk dat je reageert en dank voor je compliment. Fenna wordt in november 11 jaar. Nour is 12 en zit al op het voortgezet onderwijs. Ik gebruik Facebook niet prive, heb slechts de SAM Spirit And Moves pagina. Maar we kunnen wel mailen! Ben benieuwd naar jou. Fijne dag Emmy.

 3. Dag Samira, een mooi verhaal over het blote voetenpad in Opende en loslaten. Prachtig geschreven. Hanne , onze dochter van (inmiddels) 12 jaar heeft haar verjaardagspartijtje ook eens op dezelfde plek gevierd. In de modder en het water : natuurlijk / eenvoud / in de natuur / samen zijn …….etc.
  We hebben er hele goede herinneringen aan.

  Hartelijke groeten van Henny Veltman

  Een goede herfstvakantie.

  • Dag Henny,

   Dank je wel voor je mooie reactie. Hanne zit dus ook op het voortgezet onderwijs. Mooi!
   Ja, eenvoud. Dat vind ik een mooi woord. Die neem ik mee, in mijn schriftje en mijmeringen. Dank je wel en jullie ook een fijne herfstvakantie. Dat je even mag bijkomen. Groetjes, Samira

Geef een reactie