Wat wil je oogsten?

PhotoGrid_1473148764295Focus, focus, focus. Het toverwoord als je verandering wil naar een positief leven. Positief denken is 1 ding, maar hoe zet je deze gedachten om naar een positief leven?

Wat je zaait, zul je oogsten. Dus is de vraag: Wat zaai jij op dit moment? Welke gedachten produceer je? Een gedachte is energie, en deze wil zich zo snel mogelijk manifesteren. Gedachte wordt vorm. Het is dus noodzakelijk om bewust te worden van je gedachten. En gelukkig is daar die eeuwenoude oplossing in de vorm van meditatie.  Maar hier heb je bereidheid voor nodig. Bereidheid om gedragspatronen, die jou niet langer meer dienen, die jou zelfs in de weg zitten, op te geven. De eerste opdracht voor de cursisten ‘Leef je positieve leven’: Plant een ui en ontvang de JA van het leven!

Als je verder wil, zul je het serieus aan moeten pakken.
En je niet laten afleiden. De chaos inruilen voor ritme.
Bereid zijn is voldoende.

Vier je leven

photogrid_1473191624727Wanneer is de laatste keer dat je iets gevierd hebt in je eentje of met je partner? Hebben jullie samen kinderen groot gebracht? Dat is niet zo vanzelfsprekend! Vier het met zijn tweetjes, los van de vakanties, de Sint of de kerstdagen. Pak de albums erbij, trek een flesje wijn open, en vier het ouderschap. Vier wat jullie verbindt.
Heb je iets spannends gedaan, buiten je comfortzone? Er zijn zoveel dingen om te vieren.

Let op: Vieren is niet belonen. Belonen betekent dat je het eerst moet verdienen. Dat je van A naar B moet voor je iets mag. Maar dat is weer een onjuiste waarneming. Louter omdat je geboren bent, mag jij hebben, en mag jij vieren. Onvoorwaardelijk! Je wortelchakra. Jouw recht op voeding, veiligheid, geborgenheid, liefde, onderwijs, huis, inkomen. Je fundament!

photogrid_1473192546267
Op de verjaardag van mijn zoon krijg ik een fles rode wijn van een vriendin. Onze kinderen zijn even oud. Ik bewaar de fles voor een bijzonder moment. En die was er vorige week. De eerste schoolweek voortgezet onderwijs was een moment om bij stil te staan. Ik zie in gedachten het ukkiepukkie, die nu zo groot en wijs en grappig is en mij leert wat geduld is. Ik vier dat ik in beweging ben met Pilates en hang slingers op in de Notenkraker om te vieren dat ik doe wat mij blij maakt. Ik vier dat ik dappere keuzes durf te maken. Ik vier het in mijn eentje, ik vier het met anderen.

Verslaafd aan drama

Wij zijn hier niet om ongelukkig te zijn en om in drama’s te leven. Nochtans voeden we onszelf wel met negatieve beelden en verhalen en lijken we ons geluk te halen met de wetenschap dat er elders in de wereld..het nog veel slechter gaat. ‘Ben je niet bang dat, durf je wel dit..’ hoor ik als ik over mijn plan vertel met de auto naar Marokko te reizen. Bang?
Niet klagen, niet mopperen, schouders eronder en tevreden zijn met wat je hebt. Hoe kan dit geluk brengen als onze medemens lijdt? Maar wat kunnen we dan zelf doen?

Een positief leven

Een juist gerichte denkgeest ontwikkelen, door mindfulness te beoefenen, elke dag. Samen leren wij steeds meer met een open mind waar te nemen. We leren worden wie we zijn. En dit, lief mooi mens, brengt ons alles, maar werkelijk alles waar ons hart, en het hart van de mensheid, naar verlangt. Vrede in de wereld, begint hier…nu…in jezelf.

Over Samira Ahale

Ik ben Samira Ahale en begeleid drukbezette vrouwen en moeders in het maken van keuzes. Ik help ze bewust te worden van hun grenzen en help ze hun eigen ruimte in te nemen. Ik help ze de nee’s, die ze onbewust belemmert, om te buigen naar een JA. Zodat ze hun talenten, op welk gebied dan ook, ten volle benutten en een positief leven krijgen.

Geef een reactie