Moe van vluchtgedrag?

Wees de architect van je blauwdruk!

photogrid_1474300856436Je kop in het zand steken en kiezen voor de makkelijkste weg. Soms zijn omstandigheden zo moeilijk dat je niet durft te kijken. Ik spreek uit ervaring. Jaren geleden ben ik gevlucht uit een situatie en blindelings een nieuwe ingestapt. Zonder onderzoek. Met grote stappen, in een snelle vaart, dacht ik afstand te creëren. Erger kon immers niet. Ik moest weg. Maar ik heb geleerd dat als je niet in die put durft te gaan en je eigen schaduw onder ogen durft te zien, dat je niet veel verder komt. De schaduw neem je mee. In de donkerste hoeken van de geest, ligt het te wachten…

Vluchten is niet de oplossing

Op een dag kun je niet meer. De energie is op. Dagelijks liggen er weer keuzes die je moet maken. En elke beslissing heeft gevolgen. Het stapelt zich op. Het hoofd is vol en de energie neemt af. Je wordt vatbaar voor ziektes. Fysiek en geestelijk. Een kruispunt. Stop ik met vluchten en neem ik mijn verantwoordelijkheid? Ik heb dat wel gedaan. Zitten op die rotonde. Zitten en wachten tot het helder werd. Tot ik wist welke kant ik op moest. Zelfonderzoek leidt tot inzicht. Inzicht brengt visie en verandering. Naar een positief leven.

Deprogrammeren

Het is belangrijk om je aandacht te richten op innerlijke waarnemingen. De juiste concentratie, wilskracht en geduld zijn eigenschappen die nodig zijn om je realiteit in het licht te zetten. Er is een duidelijk verband tussen innerlijke waarneming en wat je realiteit is of wordt. Door middel van visualisatie oefeningen kun je je realiteit ten positieve veranderen. En dat kan alleen nu. In het huidig moment.

Angst en niet-durven

Als je in staat bent je angsten onder ogen te zien, en je durft je negatieve eigenschappen te onderkennen, dan kun je ‘heel’ worden. Acceptatie van alles wat aanwezig is, geeft ruimte. Ruimte om te voelen, om te dromen, om te doen. In vrede zijn betekent weten wat onvrede is. Angst en negatieve eigenschappen hebben we allemaal. De vraag is: wat doe je met de angst? Zijn ze van jezelf of van je ouders? Zijn ze van de maatschappij waarin je leeft?

Ik help jou inzicht te krijgen, zodat je keuzes kunt maken.

Zodat je de Nee’s van het leven kunt loslaten en met open handen de JA van het leven leert ontvangen.

Want jij hebt recht op een VERVULD leven.

Ik heb trainingen ontwikkeld in: Positief Management, Van positief denken naar een positief leven, chakra & mindfulness en werk o.a. met grensvisualisaties


Geef een reactie