Geloof je gedachten niet

20160728_112332
Vreugde. We denken dat we het eerst moeten verdienen. Maar ik zeg je nu: ‘Geloof je gedachten niet!’ Voorbij de gedachten, voorbij de geluiden, voorbij het lawaai van de wereld, voorbij de angst op tv, ligt er een bron met vreugde. Daar hoef je niks voor te doen. Het is er al!

Hoe komen we bij die bron, als we tegenslagen krijgen te verwerken en de dingen niet lopen zoals we willen?
Het beoefenen van opmerkzaamheid of mindfulness leidt tot de verbinding met het hier & nu. Het enige wat we werkelijk bezitten. Het huidig moment. Alles gebeurt nu.

Mooimiek.nl & Spiritandmoves.nl

Annemieke, creatieve duizendpoot en ik kwamen op het idee om een wadloop tocht te organiseren, gewoon omdat het vreugde brengt. Annemieke heeft veel ervaring met wadlopen. Ze wandelt veel met de hond, is dol op zeilen en doet haar creatieve ideeën op in de natuur. Ze geeft naailessen aan kinderen, workshops vachtvilten en is in tal van verenigingen actief.

20160901_110327
Hardlopen is mijn passie. Ik loop graag in de natuur. Ik focus mij op de beweging, de neusademhaling, het ritme, het samenwerken van romp en benen. Alles is 1.
Ik zie een eekhoorntje. Een bijzondere boom. Een peutertje op de fiets roept ‘SAM!’ En ik lach. Dat zijn de momenten van pure vreugde.  De gedachten verdwijnen. En ineens is daar die ingeving. Of voel ik enthousiasme bij een idee. De juiste handelingen volgen, gestuurd door iets wat ik niet beredeneren wil. Ik voel me verbonden met het leven. Het stroomt. De natuur werkt voedend en geeft zachtheid. Ik ben zo blij dat ik in beweging ben. In beweging zijn betekent dat wat vastzit, los kan komen.
En als we balans willen houden, dan moeten we in beweging komen!

Heb je zin om mee te gaan, zondag 11 september, geef je dan op bij Annemieke via info@mooimiek.nl of als je zin hebt in een creatieve workshop, kijk dan op de website www.mooimiek.nl. En wie weet… zie ik je in Lauwersoog!

Over Samira Ahale

Ik ben Samira Ahale en begeleid drukbezette vrouwen en moeders in het maken van keuzes. Ik help ze bewust te worden van hun grenzen en help ze hun eigen ruimte in te nemen. Ik help ze de nee’s, die ze onbewust belemmert, om te buigen naar een JA. Zodat ze hun talenten, op welk gebied dan ook, ten volle benutten en een positief leven krijgen.

Geef een reactie