Werkelijke vrijheid

PhotoGrid_1468057404803Het hoogste goed

Ik word wakker van kinderstemmen. Diepgaande gesprekken worden gevoerd in de tuin. Over de toekomst. ‘Als ik later groot bent. En als ik later rijk ben’. Kinderen en hun dagdromen. Ik word blij van de stemmen. Ik word wakker in vakantiestemming.

Maar tijd om op te staan en mijn zorg rol op te nemen middels een lekker ontbijtje. Na dagen van regen, is de hemel eindelijk helder en de zon verwelkomt mij met haar warme stralen.

Natuur

De kinderen vragen wat de plannen zijn. We gaan de natuur in. Het wandelboekje van Natuurmomenten is binnen en we zoeken een leuke plek uit. Een keer wat anders als het Balloërveld vlakbij Loon, waar ik graag wandel. Na het ontbijt smeren ze zelf hun boterhammen voor de picknick. Ik zit wat te mijmeren in het zonnetje. De plannen en het enthousiasme van de kinderen brengen me we wat onrust. Er wordt wat van mij verwacht op deze vrije zaterdag.

Ik wil eigenlijk nog niet nadenken over straks. En gewoon even zitten bij mezelf. Genieten van de warmte van de zon. Ik bedenk wat ik allemaal nog te doen heb. Een blog, een website, het huishouden hardlopen. En waar doe ik het voor…er is ook een lange termijn wens…reizen…vrij zijn…alles kunnen doen wat ik wil. Verlangens en dromen. Ik adem diep in. En kijk om mij heen.

Schoonheid

Ik raak ontroerd. Wat zijn de planten mooi. De hoelahoep symboliseert beweging, soepelheid en vrolijkheid. Oranje, de kleur van emoties en verlangens. De kleur van de tweede chakra of levenswiel. Wat een mooi plaatje. Hier ben ik nu. En ik voel me intens gelukkig. Nu kan ik kiezen of ik hier wil zijn, of daar wil komen. Ik kan kiezen om me vrij te voelen. Of te wachten tot ik daar ben.

Ik laat mijn verlangens en mijn wensen los. Ik geef ze op, omhoog. Aan de zon en de maan. Ik wil ze niet meer dragen. Hier ben ik nu. En nu kies ik ervoor om alles over te geven, en los te laten. Alles wat mijn innerlijke vrede, mijn natuurlijke staat van zijn, niet meer dient.

Opgeven

Boosheid, wrok, angst, liefdeloosheid, jaloezie, hoge eisen aan mezelf en anderen, verwachtingen. Gedragspatronen, gevoelens en verleden. Alles geef ik op. Het gaat omhoog. Ik verbind me in het hier en nu met de vrijheid in mezelf. Ik kijk om mij heen en ik verbind me vanuit deze vrijheid met alles en iedereen. Ik ben vrij. Jij bent vrij. Wij zijn vrij.

Elke dag is deze staat van vrijheid, een keuze. Elke dag opnieuw. Vrede zij met Jou!


Geef een reactie