Simpel weg ZIJN

IMG-20160724-WA0017Ruimte geeft vrijheid

Ik krijg een vrijkaartje voor het Kuna Taribush Festival in Dwingelderveld. Met een paar vrienden besluiten we er een kampeer uitje van te maken. We geven het vrijkaartje weg en kopen een passe-partout. Er is veel leuks te beleven op het kinderplein.

Mijn kinderen zijn eerst bij hun vader. Ik voel een steek van verlangen in mijn maag. Au…Ik adem diep in en aanvaard dat het zo is. ‘Moge jullie het fijn hebben.’ zegen ik ze.

Geluk

Ik slenter over het festival terrein. Ik beland in het Literair café waar Astridvanderwekken mij ontroert met haar verhaal over ‘Geluk en het leven’. Ik mijmer na over haar verhaal. Het geluk zoeken in een groot huis, een mooi slank lichaam, witte tanden, de perfecte partner…ze vertelt over de tegenslagen. Wat is geluk?

IMG-20160724-WA0015Breien

Ik brei met Agnes. Heerlijk meditatief is het om met plastic zakken te breien. Alle lapjes worden met elkaar verbonden. Alles staat in het teken van verbinding.

Kunstknippen

Ik praat met Matthew van thehaircutsessions. Terwijl er aan de lopende band optredens zijn in het café die we dopen tot ‘Onze Huiskamer’, knipt deze kunstenaar met veel passie een heleboel hoofden hip.

Dansen

Als ik een swingend salsa nummer hoor, ga ik zonder nadenken naar de nog lege dansvloer (grasveld). Ik krijg wat mensen mee. Vrijheid! Ik doe een workshop tenen lezen bij Tenen en Zo, en krijg inzicht in het ‘Loslaten’ voor mij:
Het afscheid van trouwe pilates deelnemers. De nieuwe ruimte in het Dorpshuis Paterswolde voor huiskamer mindfulness. Mijn zoon neemt afscheid van groep acht en begint aan een nieuwe fase; het voortgezet onderwijs. Alles is beweging. Altijd.

Pietsa

Op het festival bezoek ik geregeld de ‘Pietsa’ man. Wouter met de baard, die ik voor de grap ‘Mijn broeder’ noem. Hij is een rasechte Nederlander, uit Norg. Hij praat met passie over zijn reis naar Marokko. Hij wil zijn Marokkaanse vocabulaire bijspijkeren, maar aan mij heeft hij niet veel. Hij krijgt de naam mee ‘Pietsa Ferrani’.  Ferran is een oven, of bakker. Dit is het enige wat ik voor hem kan betekenen.

Muziek

Ik overweeg een fluit te kopen bij Leuke Fluitjes. De man legt uit hoe hij de meditatieve fluiten per ongeluk ontdekte, een interessant verhaal, hij maakt ze van keramiek.

Koffie op zijn Italiaans
IMG-20160724-WA0005

Wakker worden wanneer je wakker wordt. Lezen wanneer je wil lezen. Pilates op het picknick kleed. Koffie zetten in de Italiaanse pruttelpot. Lekker koken en lekker eten.
Het is simpel..weg…ZIJN.

Simpel weg Zijn, zonder ergens heen te willen . Er is geen doel. Alleen maar ruimte… En dan, …beleef je de mooiste dingen. Vrede zij met jou!


Reacties

Simpel weg ZIJN — 2 reacties

Geef een reactie